volg ons op sociale media

Afscheid bestuurslid Michiel: “Welcom in de toekomst”

Terugblik Michiel Daalmans op zijn bestuursperiode (2012-2016)
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Een dooddoener, maar niet minder waar. Na 4 jaar met veel plezier en vol ambities in het bestuur gezeten te hebben, zeg ik op. Het nieuwe bestuur is goed gebalanceerd en daadkrachtig, klaar om de ingeslagen weg verder te vervolgen. Klaar om het nieuwe Welcom aan de hand van het vernieuwde DNA naar het volgende level te brengen. Maar waarom afzwaaien, juist nu?

Een grote kleine vertrekreden

Waarom vertrekken nu het herboren Welcom volwassen wordt? Nou, vanwege een heel bijzondere reden. Ik word vader! En dat kindje krijgt nu mijn onverdeelde aandacht.

Naar aanleiding van die gebeurtenis heb ik het dynamische Mokum ingeruild voor het rustige Noordwijk. Heb ik mijn hectische bestaan als Directeur van The Outsiders ingeruild voor Strateeg bij Aan Zee. Alle tijd voor de inhoud van mijn vakgebied, alle aandacht voor mijn kleine. Klaar voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven: die van Daalmans junior.

Om nieuwe dingen met aandacht te kunnen ontvangen moet je vaak andere mooie dingen laten gaan. Een van die dingen is Welcom. Dat kindje is nu groot genoeg. Vandaar.

Terugblik

Als ik terugkijk op mijn Welcom-periode, doe ik dat met trots en met warmte in het hart. Veel mooie mensen ontmoet, veel mooie dingen bereikt. Ik noem hier 2 wapenfeiten die me het meest trots maken.

Het begon met het vernieuwen van het bestuur en de werkvormen die we daarin hanteerden. Arda refereerde hier ook al naar in haar afscheidsblog. We zijn moderner gaan werken (online middelen) en hebben de overleggen leuker gemaakt (minder formeel). Ook hebben we het proces daarmee minder kostbaar gemaakt. Resultaat was dat we snel met weinig middelen meters hebben gemaakt.

De eerste meters waren het vernieuwen van het Welcom DNA. Niet door wat aannames te doen, maar in een verkenning in een co-creatiesessie met betrokken leden. Vervolgens hebben we deze tot wasdom laten komen in ons beleid. Nieuwe borrellocaties en een nieuw programma op basis van co-creatie met de leden. Een paar jaar later is Welcom van, voor en door leden.

Met het nieuwe bestuur hebben we via een survey de wensen voor komende periode ten aanzien van borreldag, -locatie en overige programmering opgehaald. Ik hoop dat dit co-creatieve karakter zich verder uitbouwt.

Mijn laatste kunststukje was het vernieuwen van onze website. Dat heb ik met de commissie Website eind vorig jaar gerealiseerd en op de nieuwjaarsborrel dit jaar gelanceerd. Ook op dat vlak is Welcom weer helemaal up-to-date. Van binnen en van buiten. Missie geslaagd.

Kortom, Welcom is klaar voor de toekomst, ik ga mijn zoon welkom heten in zijn toekomst 🙂

Afscheidsborrel 1 september

Ik zwaai daarom af en nodig jullie allen uit om op 1 september een borrel te komen drinken op mijn afscheidsborrel.  Wees Welcom!

Reactie

 • Arda Gillissen augustus, 24 2016
  Stadgenoot

  Dag Michiel. Jammer dat je gaat maar fijn dat je je al die jaren hebt ingezet. We hebben mooie dingen bereikt en Welcom naar haar 50ste verjaardag geleid. Veel veranderingen voor jou. Geniet ervan. Je wordt vast een hele leuke vader. Volgende week kom ik een borrel drinken!

  +12
 • Machteld augustus, 25 2016
  Amsterdam Marketing

  Hi Michiel,
  Jammer maar begrijpelijk! Welcom heft 1 sept terecht een glas op jou en daar ben ik dan graag bij.
  Hartelijke groet, Machteld

  +11
 • loes augustus, 25 2016

  Potverdorie, das nie best. Gelukkig hebt je een goede reden.
  Tot 1 september.
  Groet,
  Loes

  +11
 • jos van Langen augustus, 25 2016
  Reikwijdte

  Heel jammer hoor, maar veel succes als Papa etc.

  Grote groet Jos

  +12
 • marieke klosters augustus, 26 2016
  MKpr Projecten

  Mooie blog Michiel, alle begrip voor deze ‘switch’. En veel geluk in Noordwijk.

  +12

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *